Essaouira: un poble de mar

Essaouira: un poble de mar (Marroc)
Port d'Essaouira (Marroc)

Les barques d’Essaouira, totes pintades d’un blau intens, es gronxen amarrades després d’una jornada frenètica de pesca. Els rius i els mars són ecosistemes molt diversos i productius que contribueixen al creixement econòmic, a la seguretat alimentària i al benestar de moltes comunitats. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació calcula que cada any s'extreuen del medi natural 179 milions de tones de peix, que són la font principal d'aliment per a més de 3.000 milions de persones. D'aquestes, el 90% s'extreu dels mars i oceans, i el 10% restant prové dels rius o de l'aqüicultura, que en les darreres dècades s'ha convertit en una de les activitats de producció d'aliments amb major ritme de creixement. 


Gairebé tot el peix es destina al consum humà directe, tot i que una part important també s'utilitza per a la producció de derivats com olis i farines. El sector pesquer és clau per a molts països costaners. A escala global, aproximadament el 37% dels productes pesquers es destina al comerç internacional, fet que converteix la pesca en una activitat econòmica significativa. El valor de la indústria pesquera suposa al voltant del 5% del PIB i ocupa més de 200 milions de persones a tot el món, incloent-hi pescadors, processadors i treballadors al llarg de la cadena de subministrament.

 

 La pesca és una font essencial d'aliments per a més de 3.000 milions de persones

— Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l’Agricultura


Essaouira (Marroc)

Essaouira (Marroc)

Essaouira (Marroc)


Essaouira

Potser t'agraden aquestes entrades