Coralls que desapareixen

Great Barrier Reef, Australia

Gran Barrera de Corall (Austràlia) 


A les aigües càlides i cristal·lines de Queensland, una noia llisca sota la superfície. De tant en tant conté la respiació i s'atura per contemplar de prop les formes capritxoses que forma l’escull. La Gran Barrera s'estén al llarg de 2.600 quilòmetres davant la costa australiana i és l'escull de corall més gran del món. És una acumulació mil·lenària d'esquelets de colònies de coralls compostos principalment de carbonat càlcic i aragonita. Sobre aquestes estructures s'hi aglutina una de les concentracions de biodiversitat més gran del planeta. 


L’ecosistema marí és font d'una gegantina i de vegades desconeguda diversitat de plantes, algues, animals i microorganismes. Encara que la seva aparença sembli homogènia, es tracta d’un dels ecosistemes més heterogenis del planeta. 


No obstant això, a l’escull moltes formacions jauen silencioses, mostrant signes d’emblanquinament i de desgast, com un record fràgil i llunyà del mosaic de colors que alguna vegada van ser. Els coralls són espècies molt sensibles als canvis ambientals: la Gran Barrera ha perdut més de la meitat dels seus coralls des del 1995 a causa de l'augment de la temperatura de l'aigua provocat per l'escalfament global.


 “ El 75% dels esculls de corall del món estan en risc a causa del canvi climàtic

Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN)


Great Barrier Reef, Australia



Great Barrier Reef, Australia

Great Barrier Reef, Australia

Potser t'agraden aquestes entrades