Ciutats noves

Cape Town


Els mars i oceans connecten el món. A través dels oceans s'han descobert i colonitzat nous territoris, sobretot partir dels segles XV i XVI, amb l'inici dels viatges d'exploració, quan els imperis europeus van establir colònies a diferents parts del món per explotar els recursos naturals dels nous territoris i establir-hi mercats per als seus productes manufacturats. És el cas de Ciutat del Cap. L'arribada del navegant neerlandès Jan van Riebeeck a les costes del sud del continent africà, el 6 d'abril de 1652, va significar l'establiment del primer assentament europeu a l'Àfrica subsahariana. Situada en una gran badia, Ciutat del Cap es va desenvolupar originalment com un punt de proveïment per als vaixells de la Companyia Neerlandesa de les Índies Orientals que viatjaven a l'Àfrica Oriental, l'Índia i l'Àsia, més de dos-cents anys abans de l'obertura del canal de Suez, però ràpidament es va convertir en el centre econòmic i cultural de la regió.


El 80% del comerç mundial es realitza per mar

Fòrum Ecomòmic Mundial


Sydney (Austràlia)

Sydney (Austràlia)

Sydney va ser fundada en una badia el 1788 per Arthur Phillip, almirall de la Primera Flota de Gran Bretanya, i va ser l'assentament de la primera colònia britànica al continent. Els primers colons eren majoritàriament condemnats, però amb el temps s’hi van establir immigrants lliures, i la colònia va prosperar. Al segle XIX i durant la primera meitat del segle XX, Sydney va experimentar una gran expansió i desenvolupament, i es va convertir en un important centre comercial i industrial. Durant aquesta època es van construir nombrosos edificis públics i monuments, com el pont del port, inaugurat el 1932 i considerat una obra mestra de l’arquitectura.


Miami (EUA)

Miami (EUA)

Situada a la cruïlla del Carib, entre Amèrica Central i Amèrica del Sud, Miami gaudeix d'una situació geogràfica privilegiada, i és l'epicentre del comerç internacional entre les diferents Amèriques. El port és reconegut com la capital del món dels creuers, i és una de les portes d'entrada de mercaderies més importants de tot el continent. Gràcies a la seva frenètica activitat, el Port de Miami genera 98.000 llocs de treball.

Potser t'agraden aquestes entrades