Al pou

Un home neteja la roba al peu del pou (Senegal)
Un home neteja la roba al peu del pou (Senegal) 


Milions de persones arreu del món no disposen d'accés a serveis d'aigua potable ni a instal·lacions de sanejament gestionades de forma segura, principalment en àrees rurals empobrides o en zones urbanes informals de l'Àfrica i de l'Àsia Occidental, on les infraestructures són limitades i on no hi ha ni tan sols una instal·lació bàsica destinada a rentar-se les mans amb aigua i sabó. També a Europa i Amèrica del Nord, fins a 57 milions de persones  no disposen d'aigua potable canalitzada a les seves llars, i 21 milions ni tan sols tenen accés als serveis bàsics de sanejament. 


La manca d’accés a aigua potable té un impacte sobre la conservació del medi ambient. Quan les persones no hi tenen accés, recorren a fonts naturals, cosa que provoca la sobreexplotació i la degradació d'ecosistemes fràgils.


A causa de la sobreexplotació, la contaminació i els efectes del canvi climàtic, gairebé el 40% de la població té enormes dificultats per accedir als serveis més elementals relacionats amb l'aigua, circumstància que, per al 2025, afectarà un 66% de la població mundial.


“ 3 de cada 10 persones no tenen aigua potable a la llar, 

4 de cada 10 no disposen d'una instal·lació bàsica destinada a rentar-se les mans, 

i 6 de cada 10 no tenen accés a instal·lacions de sanejament segures

Organització Mundial de la Salut









Potser t'agraden aquestes entrades