Sobreviure al desert

El Danakil (Etiòpia, Eritrea i Djibuoti)

Salar del Danakil 


Un home i el seu camell creuen el salar del Danakil. La principal indústria d’aquesta regió és l’extracció de sal, que es talla a mà en llosetes i es carrega en camells per al seu transport. El desert està situat per sota del nivell del mar i ocupa part del nord-est d’Etiòpia, del sud d’Eritrea i gran part de Djibouti. És conegut per la seva calor extrema i per la seva inhospitalitat. La temperatura mitjana a la regió és de 34°C. El territori és la pàtria del poble Àfar, una ètnia que ha desenvolupat una gran capacitat per suportar la calor intensa. 


Durant mil·lennis, els humans han lluitat per sobreviure en territoris on l'aigua és un bé escàs, fins i tot, inexistent. L'establiment de grups socials als deserts i a les terres semiàrides circumdants requereix una important adaptació a les condicions extremes que hi imperen. Els nòmades traslladen els seus ramats on sigui que hi hagi pastures, i els oasis brinden oportunitats per a un estil de vida més o menys estable. Moltes rutes comercials s'han forjat als deserts, on tradicionalment eren transitades per caravanes de camells que transportaven sal, or, ivori i molts altres bens.


 Uns 500 milions de persones viuen en deserts o als seus marges, 

el 8% de la població mundial

— Nacions Unides


El Danakil (Etiòpia, Eritrea i Djibuoti)

El Danakil (Etiòpia, Eritrea i Djibuoti)

El Sàhara (Marroc)


Una nena pastura un ramat de camells a les portes del Sàhara. El Sàhara és el desert càlid més gran del món. Abasta la major part de l'Àfrica del Nord, ocupant una extensió gairebé tan gran com la de la Xina o la dels Estats Units. 


El Sàhara (Marroc)

Ciutat de Petra (Jordània)

Potser t'agraden aquestes entrades