La contaminació agrícola

Una granota treu el cap entre les aigües d'un estany eutròfic (França)
Una granota treu el cap entre les aigües d'un estany eutròfic (França) 

L’agricultura és una de les causes principals de la degradació de l’aigua i de l’entorn natural. La desforestació o el drenatge d’aiguamolls per establir-hi camps de conreu fragmenten els hàbitats, reduint la superfície disponible per a la vida silvestre i trencant els equilibris ecològics locals. Els insecticides, herbicides i fungicides maten moltes formes de vida que serveixen d’aliment per a les aus i altres animals.


Els fertilitzants són responsables de l’eutrofització dels ecosistemes aquàtics, és a dir, de la proliferació descontrolada d’algues fitoplanctòniques que creen zones mortes o àrees de baix oxigen on els peixos i altres formes de vida aquàtica no poden prosperar. Els productes químics que s’utilitzen en l’agricultura són responsables de la contaminació de més del 70% dels rius i aigües subterrànies a escala mundial.   


 El 38% de les masses d’aigua de la Unió Europea

 estan sotmeses a la pressió de la contaminació agrícola

— Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO)








Potser t'agraden aquestes entrades