No es pot entendre la vida dels humans sense parlar de l’aigua. Als països desenvolupats, una persona consumeix uns 5 litres d’aigua diaris en forma d'aliments i begudes. El consum d'aigua és necessari per regular la temperatura corporal o per incorporar a l’organisme nutrients essencials, entre moltes altres funcions fisiològiques. Una persona pot sobreviure sense beure entre 3 i 5 dies, però en condicions extremes el temps de supervivència es redueix dràsticament a 1 o 2 dies, o fins i tot menys.
D’altra banda, l’accés a aigua segura és imprescindible per mantenir la higiene i prevenir malalties com diarrees, còlera i altres infeccions gastrointestinals. L'aigua també és fonamental per a la producció d’aliments: l'agricultura depèn de l'aigua per al reg dels cultius. També es fa servir aigua en una gran varietat de processos industrials, des de la generació d'energia fins a la fabricació de productes, entre moltes altres utilitats i funcions que té l'aigua per a la humanitat. Sigui com sigui, el consum d'aigua està estretament lligat a la supervivència, i també al desenvolupament econòmic i social de la nostra espècie. No obsatant això, el repartiment d'aquest recurs és desigual en diversos punts del planeta.
“ Es pot sobreviure sense amor,
però ningú no sobreviu sense aigua.
— W.H.Auden, poeta i assagista
Vapor d'aigua als carrers de Nova York (EUA)
A Manhattan, de tant en tant, del subsol n'emanen núvols de vapor blanc. Aquestes fumerades provenen d'una enorme xarxa subterrània de canonades que distribueixen vapor d'aigua a gairebé 2000 edificis i gratacels com l'Empire State Building, que l'utilitzen per als sistemes de calefacció o per subministrar aigua calenta. També s'usa en tasques de neteja, com a les tintoreries o als hospitals, i fins i tot es fa servir per mantenir la humitat a museus com el MoMa, on la temperatura i la humitat de l'ambient són claus per conservar les obres d'art.
Cuinant al Danakil (Etiòpia)
Bugaderia de Miami (EUA)