L'aigua: un recurs essencial

L'Asiya es neteja les mans en una gibrella plena d’aigua (Etiòpia)
L'Asiya es neteja les mans en una gibrella plena d’aigua (Etiòpia) 

No es pot entendre la vida dels humans sense parlar de l’aigua. Als països desenvolupats, una persona consumeix uns 5 litres d’aigua diaris en forma d'aliments i begudes. El consum d'aigua és necessari per regular la temperatura corporal o per incorporar a l’organisme nutrients essencials, entre moltes altres funcions fisiològiques. Una persona pot sobreviure sense beure entre 3 i 5 dies, però en condicions extremes el temps de supervivència es redueix dràsticament a 1 o 2 dies, o fins i tot menys.  


D’altra banda, l’accés a aigua segura és imprescindible per mantenir la higiene i prevenir malalties com diarrees, còlera i altres infeccions gastrointestinals. L'aigua també és fonamental per a la producció d’aliments: l'agricultura depèn de l'aigua per al reg dels cultius. També es fa servir aigua en una gran varietat de processos industrials, des de la generació d'energia fins a la fabricació de productes, entre moltes altres utilitats i funcions que té l'aigua per a la humanitat. Sigui com sigui, el consum d'aigua està estretament lligat a la supervivència, i també al desenvolupament econòmic i social de la nostra espècie. No obsatant això, el repartiment d'aquest recurs és desigual en diversos punts del planeta. 


 “ Es pot sobreviure sense amor, 

però ningú no sobreviu sense aigua. 

— W.H.Auden, poeta i assagista


Vapor d'aigua als carrers de Nova York (EUA)

Vapor d'aigua als carrers de Nova York (EUA)


A Manhattan, de tant en tant, del subsol n'emanen núvols de vapor blanc. Aquestes fumerades provenen d'una enorme xarxa subterrània de canonades que distribueixen vapor d'aigua a gairebé 2000 edificis i gratacels com l'Empire State Building, que l'utilitzen per als sistemes de calefacció o per subministrar aigua calenta. També s'usa en tasques de neteja, com a les tintoreries o als hospitals, i fins i tot es fa servir per mantenir la humitat a museus com el MoMa, on la temperatura i la humitat de l'ambient són claus per conservar les obres d'art. 


Cuinant al Danakil (Etiòpia)

Bugaderia de Miami (EUA)


Cuinant al Danakil (Etiòpia)

Bugaderia de Miami (EUA)

Potser t'agraden aquestes entrades