La sobrepesca: una amenaça creixent

Pescadors a Cayo Culebra (Hondures)
Pescadors a Cayo Culebra (Hondures)

A la platja de Cayo Culebra, just quan cau el sol, un parell de pescadors descarreguen les captures del dia. Cada any s'extreuen del mar 179 milions de tones de peix, quantitat que s'ha multiplicat per cinc en els darrers cinquanta anys. Els oceans s'exploten amb tècniques poc selectives i un gran volum de captures es rebutja, sigui pel seu reduït o nul valor comercial, o perquè no formen part dels objectius de les flotes. Es calcula que per cada kg de gambes es llença al voltant de 9 kg de peix capturat accidentalment. Els informes de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) conclouen que almenys un terç de les grans pesqueries de tot el món pateix els efectes de la sobrepesca. 


A Europa, el 66% dels hàbitats marins estan en mal estat de conservació. La pressió de l'activitat humana sobre els ecosistemes aquàtics, la destrucció dels hàbitats, la contaminació o l'explotació excessiva, disminueixen la contribució del sector com a mitjà de subsistència i reforcen els cicles de pobresa a la qual es veuen exposats milions de membres de les comunitats rurals a tot el món, que depenen dels recursos pesquers per sobreviure.


  El 33.1% de les poblacions de peixos comercials del món 

estan sobreexplotades o esgotades

Food and Agriculture Organization



Essaouira (Marroc)



Potser t'agraden aquestes entrades